Ви будете впевнені, що ваш хліб корисний
Неймовірно смачний хліб — найчастіший гість на столах українців. У магазинах його вибір досить великий.
Виявляється, цілий буханець і нарізаний хліб, що продається в магазині, — далеко не одне й те саме. Разом з Новини.LIVE розповідаємо, чому краще відмовитися від нарізаного хліба і купувати в магазині одразу цілий буханець.
Чому в магазині краще опинитися від нарізаного хліба
У його тісто додають набагато більше домішок. Тому шматочки довше залишаються свіжими і не псуються.
Небезпечний і процес нарізки. Для цього ножі змащуються спеціальним маслом — саме йому скибочки виходять пружними. Також іноді ножі обробляють етиловим спиртом, що допомагає продовжити термін зберігання хліба. Залишки цих дешевих продуктів залишаються на хлібі.
Ще одна причина — швидке псування. Трапляється це через збільшення площі, на якій може розвиватися пліснява.
Також сприяє псуванню і те, що такий хліб зберігають у пакетах. У цьому винний конденсат, який утворюється всередині та наповнює скибочки вологою.
Через те, що нарізаний хліб виділяє більше вологи, він швидше стане черствим. І якщо у цілого батона затвердіє лише відрізаний шматочок, то у нарізаного хліба — кожна скибочка.
Безумовно, одна з причин – ціна. Нарізаний хліб часто коштує дорожче за цілий буханець такого ж розміру.
Раніше “Телеграф” розповідав, навіщо на батоні та хлібі роблять надрізи. Про це ви точно не знали!
#Хліб #Лайфхак