Кришку не доведеться колупати ножем
Магазинні консерви в скляних банках здебільшого закриті гвинтовими кришками. Такий вид кришок часто використовується і для домашньої консервації. Для відкривання такої банки багато хто використовує ніж — підчіплюють край кришки, щоб під неї потрапило повітря, а потім відгвинчують.
Такий спосіб не дуже зручний. Замість нього можна скористатися методом, який не передбачає використання будь-яких підручних засобів і не вимагає сильних фізичних витрат.
Насамперед необхідно нагріти банку до кімнатної температури, якщо до цього вона стояла в холодильнику або іншому прохолодному місці. Після цього шийку банки потрібно опустити в миску або підставити під кран із гарячою водою. За хвилину слід протерти скляну поверхню від вологи та просто відкрутити кришку. Під впливом гарячої води метал розшириться і відкрити банку буде дуже легко.
Завдяки цьому методу відкриття банки кришка залишається цілою і може бути використана повторно.
Раніше “Телеграф” розповідав про хитрість, завдяки якій олія не розтікатиметься по стінках пляшки.
#Лайфхак #Кришки