Главная > Всі новини > Як смачно подати полуницю — рецепт найпростішого десерту

Як смачно подати полуницю — рецепт найпростішого десерту

Це настільки просто, що будете готувати постійно

Починається ягідний сезон. Якщо ви вже готували смачний мохіто зі смородиною, обов’язково спробуйте цей ніжний десерт з полуниці — тим паче, що вона активно з’являється на прилавках.

Десерти з полуниці, мабуть, найпростіші — адже вона і так смачна, без будь-яких додатків. Як підкреслити її смак вершковим сиром та вершками, розповідає “Апостроф”.

Інгредієнти:

  • 400 г вершкового сиру “Філадельфія”;
  • 200 мл вершків (10%);
  • 150 г цукру;
  • 10 г желатину;
  • 200 г свіжої полуниці;
  • 200 г виноградного соку.

Спосіб приготування:

  1. Желатин замочуємо у вершках. За 10 хвилин нагріваємо його на повільному вогні зі 100 г цукру. Масу не можна доводити до кипіння. Змішуємо її з сиром до однорідності. Можна пробити блендером.
  2. Цю заготовку перекладаємо у силіконову форму. Ставимо її в морозильник на 30 хвилин. Це — майбутня основа.
  3. Поки вона застигає, миємо і ріжемо полуницю. 50 г цукру, що залишилися, розігріваємо на сухій сковороді.
  4. Як тільки цукор почне танути, додаємо ягоди та виноградний сік. Все перемішуємо і готуємо близько 5-7 хвилин. З морозилки дістаємо сирну основу та заливаємо її полуничним соусом.

Охолоджуємо десерт — і можна подавати. Це відмінний літній перекус, щоб заварити собі міцної кави й насолоджуватись поєднанням смаків.

#Рецепт #Полуниця #Десерт #МУС