Главная > Всі новини > Як приготувати скумбрію — смачний рецепт вареної риби

Як приготувати скумбрію — смачний рецепт вареної риби

Риба за цим рецептом виходить шалено смачною

Ми розповідали, як смачно запекти скумбрію в духовці. Тепер ділимось ще одним рецептом, який найкраще розкриває смак риби.

За рецептом, яким поділились на ProstoWay, скумбрія виходить дуже смачна, соковита, ароматна та корисна. Страва готується буквально за 10 хвилин, а ще вона відмінно підійде для салатів.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Половинка лимона
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кріп – 3 гілочки
  • Сіль – 1 стол.

Спосіб приготування:

  1. Якщо риба була заморожена, розморозьте її заздалегідь. Очистіть її і випатрайте, особливо приділіть увагу видаленню чорної плівочки всередині черевця, вона сильно гірчить.
  2. Рибу добре промийте, паперовими рушниками заберіть зайву вологу. У каструлю влийте 1,5 л води. Додайте туди сіль, лавровий лист, вичавіть сік половини лимона і і сам лимон теж закиньте у воду.
  3. Кріп (можна будь-яку іншу зелень) дрібно наріжте і також додайте. Поставте маринад на вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Тим часом наріжте скумбрію. Повинні вийти порційні шматочки. Коли вода закипить, опустіть у неї шматочки риби. Після повторного закипання зменшіть вогонь і варіть рибу строго протягом 5 хвилин, не довше.

Таку рибу вже можна подавати. Вона дуже смачна в салатах або з гарніром, наприклад, картопляним пюре.

#Рецепт #Риба #Скумбрія