Главная > Все новости > Як готувати пиріг — рецепт з замороженими ягодами

Як готувати пиріг — рецепт з замороженими ягодами

Готується просто і з бюджетних продуктів

Настає той час, коли треба смачно утилізувати ягоди, що залишились в морозильній камері з попереднього сезону. Якщо ви вже готували ягідний мохіто з замороженою смородиною, настав час полуниці.

Пропонуємо приготувати дуже ароматний, м’який та соковитий пиріг. Рецептом поділились на порталі trserial.net.ua.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Манка – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 г
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Заморожена полуниця – 300 г
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Склянка – 250 мл

Спосіб приготування:

  • У мисці з’єднуємо яйця, цукор та дрібку солі. Додаємо склянку теплого кефіру, склянку манки та перемішуємо блендером. Залишаємо на 10 хвилин — щоб набухла манка.
  • В цей час підготуємо форму. Дно та боки форми застилаємо папером для випічки.
  • Замішуємо тісто. До попередньої маси додаємо 100 мл рослинної олії, склянку борошна, 10 г розпушувача і замішуємо тісто.
  • Переливаємо тісто в заздалегідь підготовлену форму для випікання. Виймаємо з морозилки 300 г замороженої полуниці, додаємо столову ложку крохмалю і перемішуємо. Викладаємо ягоди на тісто. Накриваємо фольгою і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 ° С на 30 хвилин.
  • Через 30 хвилин знімаємо фольгу і випікаємо пиріг ще 25-30 хвилин за 180°С. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Виймаємо пиріг з форми, як тільки він трохи охолоне. Посипаємо цукровою пудрою – і можна кликати всіх на чай. А ще обов’язково спробуйте легендарний Тирольський пиріг — до складу входить заморожена смородина.

#Рецепт #Полуниця #Десерт #Пиріг