Главная > Все новости > Як готувати оладки — простий рецепт на кефірі

Як готувати оладки — простий рецепт на кефірі

Рецепт максимально простий та вдалий

Ми розповідали, як приготувати смачні гарбузові оладки. Тепер ділимось рецептом класичних оладок на кефірі. Виходить дуже смачно і просто.

Оладки виходять пишні, повітряні як пух і дуже апетитні. Рецептом поділились на порталі “Школа Життя”.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% жирності – 500 мл
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Борошно — 410-430 гр
  • Сода – 1 ч. л. без гірки
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, сіль, цукор та яйце. При цьому кефір обов’язково має бути теплим — від цього залежить текстура готових оладок. Його можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі.
  2. Всі інгредієнти вінчиком перемішуємо до однорідної консистенції. Порціями додаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи. Додаємо все борошно в рецепті, крім однієї столової ложки.
  3. Тісто повинне вийти доволі густим. Ложку борошна, що залишилося, змішуємо з 1 чайною ложкою соди без гірки. Все висипаємо у тісто.
  4. Тісто ретельно перемішуємо. Залишаємо його на 15 хвилин постояти.
  5. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо на неї тісто ложкою. Ложку можна попередньо змастити олією.
  6. Смажимо на середньому вогні з двох боків. Ціль — золотистий колір. Перекладаємо готові оладки на паперовий рушник.

За цим рецептом оладки виходять просто чудові. Вони навіть не опускаються після охолодження. Також ми ділились чудовим рецептом шоколадного печива.

#Рецепт #Кефір #Оладки