Рецепт супу дуже простий, немає жодних екзотичних компонентів
Ми розповідали про тонкощі грузинського способу заквасити капусту. Тепер перемістимось значно східніше.
Разом з порталом Pixelinform розповідаємо, як приготувати ситний китайський суп. В Шанхаї страву з томатами та яйцями готували під час літньої спеки, щоб за допомогою гарячої страви нормалізувати температуру тіла. Втім, цей рецепт актуальний у будь-яку погоду. Суп виходить ситний, яскравий та наваристий.
Інгредієнти:
- Олія оливкова — 2 ст. л.
- Помідор будь-який — 2 шт.
- Бульйон курячий — 1 склянка
- Вода — 2 склянки
- Соус соєвий — 2 ч. л.
- Олія кунжутна — 1/2 ч. л.
- Перець білий мелений — 1/4 ч. л.
- Сіль будь-яка до смаку
- Крохмаль кукурудзяний — 1 1/2 ч.л.
- Цибуля зелена — 1 шт.
- Кінза свіжа — 2 ст.
- Куряче яйце — 1 шт.
Спосіб приготування:
- В каструлі для супу на невеликому вогні розігріваємо олію. Викладаємо туди нарізані скибочки помідори і обсмажуємо, помішуючи впродовж 5 хвилин. Томати стануть м’якими та особливо ароматними.
- Почергово в каструлю додаємо готовий курячий бульйон, окріп, соєвий соус, кунжутну олію, а також до смаку кладемо мелений білий перець і сіль. Суп доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та накриваємо кришкою.
- Швидко збиваємо яйце вінчиком у маленькій мисці. У окремій піалці чи чашечці змішуємо кукурудзяний крохмаль з 30 мл води, щоб отримати кашку.
- Помішуючи суп у каструльці ополоником, тонкою цівкою додаємо кашку з води та кукурудзяного крохмалю.
- Одразу після цього вливаємо тонким струменем збите яйце в центр поверхні майбутнього супу, швидко перемішуючи вихровими рухами. Таким чином яйце буде схоплюватись поступово, вдасться отримати гарний ефект яєчних крапель.
Страва подається гарячою чи кімнатної температури — за бажанням. Дуже смачно посипати готову страву зеленою цибулею та кінзою. Також ми розповідали, як приготувати смачний курячий рулет.
#Рецепт #Яйця #Суп #Томат #Яйця