Главная > Всі новини > Активісти району > Моніторинг безпечності та якості харчових продуктів на території Святошинського району

Моніторинг безпечності та якості харчових продуктів на території Святошинського району

У Святошинському районі міста Києва продовжує працювати робоча група стосовно дотримання вимог законодавства про харчові продукти, зокрема щодо їх безпечності та якості.

На виконання протоколу доручень № 9 постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та протокол доручень № 11, напрацьованих під час наради з обговорення оперативних питань 06.03.2023 та з метою недопущення виникненню на території м. Києва надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціального характеру, зокрема, медико-біологічного характеру, пов’язаних з інфекційними захворюваннями, отруєнням людей внаслідок споживання продуктів або води, шляхом здійснення превентивних заходів, збору інформації за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства у відповідних сферах господарської діяльності на території Святошинського району міста Києва, Святошинською районною в місті Києві державною адміністрацією створена робоча група в складі представників відділу торгівлі, споживчого ринку та підприємництва та відділу контролю за благоустроєм Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, спеціаліста з питань екології Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, представника сектору з питань охорони праці Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції України у м. Києві, Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Державної установи «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», представника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Муніципальної охорони, (розпорядження Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації  від 10.03.2023 № 128).

Робочою групою 15 та 16 лютого 2024 року проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з 13 суб’єктами господарювання щодо безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження, вимог законодавства про працю, охорону праці, гігієну праці, медичні огляди, зокрема працівників, зайнятих на роботах iз шкідливими та небезпечними умовами праці, забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту, виробництва, зберігання, використання отруйних речовин у виробничих процесах, у тому числі продуктів біотехнологій та інших біологічних агентів; організації проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Окрім того на виконання протоколу Постійної комісії з питань ТЕБ та ВО КМР (КМДА) № 2 від 31.01.2024 року робочою комісією проведено роз’яснювальну роботу в 2 закладах освіти району щодо питань дотримання протиепідемічних заходів, санітарно-гігієнічних та санітарно-технічних умов.

 

Джерело: відділ торгівлі, споживчого ринку та підприємництва Святошинської РДА.