Хрустіть із задоволенням
Квашена капуста – смачна, ароматна та проста у приготуванні закуска. У кожного кулінара свій перевірений рецепт цієї страви. І навіть якщо вам подобається квашена капуста в маринаді з медом та яблуками, все одно під рукою потрібно мати класичний рецепт.
Разом із “УНІАН” саме таку страву і приготуємо. Тим більше вам не доведеться довго стояти на кухні – просто нарізати капусту та моркву, додати цукор та сіль, і поставити маринуватися. Через три дні ви вже будете насолоджуватися приголомшливим смаком!
Як приготувати квашену капусту за класичним рецептом
Інгредієнти:
- капуста білокачанна середнього розміру — 2 шт.;
- морква — 1 шт.;
- сіль — 45 г;
- цукор — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Капусту з морквою помийте. Капусту дрібно нашаткуйте, моркву — натріть, змішайте.
- Цукор і сміття змішайте, посипте сумішшю капусту і розімніть її руками до м’якості.
- Капусту перекладіть у глибоку місткість, заповнюючи до країв. Утрамбуйте, накрийте маленькою тарілкою та зверху встановити прес (можна використовувати банку з водою).
- Отриману конструкцію встановіть у місткість, куди стікатиме сік. Залишіть на три дні, двічі на день перемішуючи ложкою.
- Готову капусту перекладіть у стерилізовані банки, закрийте капроновими кришками та зберігайте при температурі від 0 до +5 °C.
Спробуйте також квашену капусту з кмином та калиною за рецептом “Телеграфа”. Вона виходить хрумкою і дуже ароматною.
#Рецепт #Квашена капуста #Готуємо вдома